Saffraan Taart

Saffraantaart

Saffraan Taart

DIT HEB JE NODIG:

( voor de taart)

  • saffraan starter* 1
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram lijnzaad
  • het rasp+ sap van een biologische limoen
  • drie bananen
  • een appel, gewassen en in de schil gelaten, in stukken
  • een perzik, gewassen en in de schil gelaten, in stukken ( pit verwijderen)
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 200 ml haver of andere melkvervanging

Voor de topping:

  1. twee bananen
  2. 200 ml saffraandrank* 2

Voor de garnering:

  • 200 ml lactosevrije verse biologische slagroom of gewone slagroom
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • gojibessen
  • kokossnippers
  • cacaopoeder

( * 1 gebruik twee saffraandraadjes en twee eetlepels water. Dit is de starter.)

(* 2 Doe vier/vijf draadjes saffraan + een liter koud water in een fles en schud. Deze drank in de koelkast bewaren)

ZO MAAK JE HET:

Verwar de oven voor op 180 graden. Vet een grote ronde hoge springvorm ( 26 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een smerige massa. Stort in de vorm en verdeel. Maal alle ingrediënten voor de topping in de keukenmachine tot een vloeibare massa en schenk over de massa in de taart. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat GOED afkoelen.

 

Klop de slagroom met de stevia stijf en vul een spuitzak met de slagroom. Spuit de buitenste rand van de taart met de slagroom. Bestrooi met de gojibessen en kokossnippers en bepoeder met cacaopoeder. 

Saffraantaart2