Saffraan Muffins

1_Saffraanmuffin

Saffraan Muffins

Dat we met saffraan geweldig kunnen koken weten we. Dat we er ook geweldig mee kunnen bakken, is minder bekend! Velen vinden het wat lastig om de saffraan in een baksel te verwerken. Dit is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een “ saffraan-starter”.

Dit is ontzettend eenvoudig om te maken. In de volgende eenvoudige stappen kun je zien hoe eenvoudig:

2_Saffraanmuffin

1) Doe twee saffraan draadjes in een kommetje en voeg daar twee eetlepels water aan toe. Roer kort door en laat dit vijf minuten staan.

2) Je starter is nu klaar voor gebruik!

De muffins vrij van geraffineerde en andere suikers, kunstmatige hulpstoffen, gluten, lactose en ontzettend voedzaam! Ze zijn geschikt voor ieder moment van de dag!

 

DIT HEB JE NODIG VOOR DE MUFFINS:

  • drie bananen
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boekweitmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 85 gram lijnzaad
  • 10 gram sesamzaad
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • de saffraan starter
  • 150 ml haver of andere melkvervanging
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder

 

Om te garneren:

ceylon kaneelpoeder

 

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffintray klaar. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukjes.

Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Druk steeds een stukje bakpapier in een vormpje in de tray en schep deze goed vol. Bestrooi met de kaneelpoeder. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

32_Saffraanmuffin

Recept + fotografie: Monique van der vloed

www.moniquevandervloed.nl