Saffraanrisotto

Verwarm je bouillon en roer de saffraandraden (of gemalen saffraan) erdoorheen. Verhit in een pan 2 eetlepels olie. Snijd de ui in stukken en roer dit erdoorheen. Bakt de ui 5 minuten op een lage temperatuur. Meng de gebakken ui met rijst. Schenk er wijn bij en laat het verdampen.

Saffraanbroodjes

Verwarm de melk in een pan tot een lauwe temperatuur. Haal je pan van het vuur en voeg de gist, saffraan en 20 gram suiker toe. Roer hierna alle door en laat het 10 minuten staan. Pak hierna een ruime kom en zeef de bloem hier in. Voeg erna het...

Oost Indische Briyani met vlees en saffraan

Snipper de kurkumaworder fijn en snijd eem halve ui in stukken. Bak in een eetlepen boter de kurkuma en ajuin en voeg 1 theelepel kaneel, de kruidnagel, de kardemompeulen en 2 takjes laurier toe. Bak het geheel bruin en voe de look-gemberpasta toe. Laat het geheel even op het vuur...

Penne met saffraansaus en stukjes spek

Kook de pasta (beet)gaar in een grote hoeveelheid water. Giet dit af. Bak in de tussentijd je stukjes magere spek en haal dit van het vuur af. Meng je spekjes met de pasta. Doe de boter in een pannetje en smelt je boter op een laag vuurtje. Voeg de bloem...

Mosselpaella

Pak een pan en breng 1 liter water aan de kook. Pak een grote (paella) pan (of koekenpan) en verhit je olijfolie. Bak de paprika, knoflook en tomaat omgeveer 3 minuten hierin. Voeg je rijst, groenten en het resterende saffraan toe. Schenk nu de helft van je saffraanbouillon toe en...

Spaanse Paella met Saffraan

Snijdt het vlees in stukken dit mag best grof. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Begin met het bakken van de chorizo tot deze lekker knapperig is. Schep de chorizo uit de pan en bak in hetzelfde vet de kipfilet en voeg iets later de garnalen toe.

Saffraan mayonaise

Gebruik een vijzel om van de saffraan poeder te maken. Laat dit even weken in een eetlepel sinaasappelsap om de smaak los te maken van de draadjes. Meng de sinaasappelsap met de saffraan door de mayonaise heen. Verkruimel vervolgens het gedroogde chilipepertje en haal deze door de maalmolen heen.

Crème brulée met saffraan

Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin 200 ml melk met 100 gram suiker en een mespunt saffraan. Roer het goed door elkaar heen zodat de saffraan en de suiker in de melk is opgelost.

Gevulde tomaten met pasta en saffraan

Snij van alle tomaten het kapje af, maar gooi deze niet weg! Gebruik een lepel (en eventueel een mesje) om alle vruchtvlees uit de tomaten te lepelen/snijden en bewaar dit vruchtvlees in een kom. Zorg ervoor dat je de tomaten niet beschadigd!

Saffraan muffins

Doe twee saffraan draadjes in een kommetje en voeg daar twee eetlepels water aan toe. Roer kort door en laat dit vijf minuten staan. Je starter is nu klaar voor gebruik! Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffintray klaar. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukjes.