Mosselpaella

Mosselpaella

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo mosselen
  • 2 stuks visbouillontabletten
  • 0,10 gram saffraan
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks tomaten (in blokjes)
  • 1 stuks gele paprika (reepjes)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 gram paella- of risottorijst
  • 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 stuk citroen (in partjes)

Instructies
 

  • Pak een pan en breng 1 liter water aan de kook.
  • Pak een grote (paella) pan (of koekenpan) en verhit je olijfolie. Bak de paprika, knoflook en tomaat ongeveer 3 minuten hierin.
  • Voeg je rijst, groenten en het resterende saffraan toe. Schenk nu de helft van je saffraan bouillon toe en laat het geheel rustig koken. Voeg hierna geleidelijk de resterende saffraan bouillon toe.
  • Leg de mosselen in je bouillon en voeg naar smaak peper en zout toe. Kook het geheel ongeveer 10 minuten gaar. Alle schelpen moeten dan openstaan. Roer niet tijdens het koken en laat je rijst aan de pan plakken.
  • Neem je pan van het vuur en voeg de peterselie en citroen toe, alvorens het opdienen.
    Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
0
    0
    Winkelwagen
    Winkelwagen is leegTerug naar de winkel
      Bereken verzending