Snipper de kurkumaworder fijn en snijd eem halve ui in stukken.
Bak in een eetlepen boter de kurkuma en ajuin en voeg 1 theelepel kaneel, de kruidnagel, de kardemompeulen en 2 takjes laurier toe.
Bak het geheel bruin en voe de look-gemberpasta toe. Laat het geheel even op het vuur pruttelen.
Voeg hierna je (gewassen) rijst toe. Zet je rijst ongeveer 3 cm onder wat. Zorg ervoor dat dit de dubbele hoeveelheid wat is in verhouding met je rijst. Breng het aan de koek en laat het hierna op een laag vuurtje 8 tot 10 minuten koken. Alle kruiden drijven na 10 minuten in de pan. Verwijder dit uit je pan.
Doe warm water in een kopje en voeg de saffraan toe. Laat dit ongeveer 10 minuten weken.
Snijd de paprika in grote blokjes en snijd de overige ui in stukken.
Snijd in de lengte de pepers in 2 stukken.
Bak het geheel weer in een eetlepel ghee en voeg de komijn, garam masala en kurkumapoeder toe. Voeg hierna een flinke scheut olie toe. Snijdt je biefstuk in stukken en voeg dit toe. Bak ze ongeveer 5 min totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
Bak de cashewnoten, kokospoeder, rozijnen en amandelpoeder mee. Voeg de rijst en rozenwater toe.
Snij hierna de koriander grof en voeg dit samen met de biryanipoeder toe.
Giet de geweekte saffraanwater toe en roer alles goed om.Eet smakelijk!