
Penne met saffraansaus en stukjes spek
Ingrediënten
- 450 gram pennen pasta
- 450 gram magere spek stukjes
- 100 gram peultjes
- 30 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 25 ml halfvolle melk
- 0,10 gram saffraan
- 1 eetlepel fijngesneden verse salie
Instructies
- Kook de pasta (beet)gaar in een grote hoeveelheid water. Giet dit af. Bak in de tussentijd je stukjes magere spek en haal dit van het vuur af. Meng je spekjes met de pasta.
- Doe de boter in een pannetje en smelt je boter op een laag vuurtje. Voeg de bloem toe en bak het geheel ongeveer een minuut.
- Haal je pan van het vuur.
- Voeg de melk kloppend geleidelijk toe.
- Voeg in het mengsel je saffraan en salie toe en breng het geheel weer aan de kook. Roer het geheel ongeveer 4 minuten.
- Schenkt je warme saus over pasta. Eet smakelijk!