Prijs Saffraan

Saffraan is het kostbaarste specerij ter wereld. Niet voor niets is zijn bijnaam ‘het rode goud’! Saffraan wordt aangeboden in verschillende prijsklassen, die sterk variëren in prijs. De saffraan prijs per gram verschilt per regio waar de saffraandraadjes uit afkomstig zijn en is afhankelijk van de kwaliteit van de saffraan.

Hoe is saffraan prijs zo hoog? De saffraan die u op Saffraan.nl koopt heeft al een lang en intensief traject achter de rug. Saffraan is afkomstig van de saffraankrokus. Deze bloem bloeit maar 8 (!) dagen per jaar. In deze acht dagen worden de (bloedrode) stampers met de hand geplukt. Elke bloem bevat 3 stampers. Voor 1 gram saffraan zijn meer dan 150 bloemen nodig, dus in totaal ongeveer 450 stampers. Vanwege het traditionele handwerk is de saffraan prijs per kilo van saffraan zo hoog.

Ook al is saffraan een duur specerij op zichzelf, 1 gram saffraan heeft al grote kracht als het gaat om smaak, geur en kleur. Hierdoor heeft u maar weinig saffraandraadjes nodig voor uw gerechten. U kunt bijvoorbeeld met 1 gram saffraan al 10 maal een paella schotel maken. Dit zorgt ervoor dat de prijs om saffraan te gebruiken best mee valt, en u krijgt er veel heerlijks voor terug!

Safyar saffraan

Saffraan wordt in diverse vormen aangeboden. Helaas worden saffraandraden vaak gekleurd of gemengd en voor een hoge prijs aangeboden. Na lang zoeken heeft Saffraan contact gekregen met een van de allerbeste merken die er zijn: Safyar Saffraan. Safyar garandeert de allerhoogste kwaliteit van saffraan. Ieder jaar gaat Safyar in oktober op zoek naar de beste oogst bij hun vaste telers. Alleen de eerste klas Sargol (bloedrode top) wordt geplukt, gesorteerd en verpakt. De ISO kleursterkte van deze saffraan is gegarandeerd boven de 250.

 

De hoge saffraan prijs wordt door sommige ondernemers graag uitgebuit. Saffraanprijzen variëren dan ook sterk. Saffraan.nl kiest zijn eigen weg. Samen met Safyar bieden wij gegarandeerd de allerbeste premium A1 saffraan aan, met een eerlijke prijs voor de telers en een lage prijs voor u. Wij zijn overtuigd van de waarde van saffraan en houden dit heerlijke specerij graag betaalbaar voor zoveel mogelijk mensen. Bestel daarom nu uw saffraan en wie weet zet u morgen al een heerlijk saffraangerecht op tafel!

Saffraan kopen

STAFFELKORTING
STAFFELKORTING

Wilt u saffraan kopen? Klik dan hier voor meer informatie!

Verzendkosten Saffraan.nl

PostNL_RGB

De saffraan prijs wordt niet veel beïnvloed door de verzendkosten. Voor bestellingen tot €20,- betaalt u slecht €3,95 verzendkosten. Voor alle bestellingen vanaf €20,- is de verzending gratis!