Saffraan brood

Saffraan brood

Saffraan brood

  • Bereidingstijd1 hr 30 min

    Ingredienten

    • 200 gram boekweitmeel
    • 200 gram zonnebloempitten
    • 200 gram pompoenpitten
    • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
    • drie verse eitjes
    • een grote banaan
    • twee eetlepels stevia sweet Xtra
    • een eetlepel fiberfin of psyllium
    • 400 ml saffraan ijsthee/water

    Bereiden

    1

    Voeg circa 4/5 safraandraadjes in een glazen literfles die je goed kunt afsluiten, bijvoorbeeld een melkfles.

    2

    Vul deze met water, en voeg hieraan 5/6 druppels stevia ( ik heb de naturel gebruikt) toe, draai de dop stevig dicht en schud flink.

    3

    Het water zal al direct geel verkleuren.

    4

    Zet de fles in de koelkast en gebruik het verder op als een heerlijke gezonde drank!

    Zo maak je het

    5

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    6

    Vet een middelmaat vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier.

    7

    Voeg alle ingredi├źnten in de keukenmachine en pureer tot een glad beslag.

    8

    Stort de massa in de vorm. Tik de vorm op het werkblad enkele keren goed aan zodat alles goed wordt verdeeld.

    9

    Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren.

    10

    Laat afkoelen.

    Delen:

    Saffraan taart

    Saffraan muffins