Saffraan muffins

Saffraan muffins

Saffraan muffins

  • Cook Time1 hr 15 min

Ingredienten

  • drie bananen
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boekweitmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 85 gram lijnzaad
  • 10 gram sesamzaad
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • de saffraan starter
  • 150 ml haver of andere melkvervanging
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder

Bereiden

1

Doe twee saffraan draadjes in een kommetje en voeg daar twee eetlepels water aan toe. Roer kort door en laat dit vijf minuten staan.

2

Je starter is nu klaar voor gebruik!

3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffintray klaar. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukjes.

4

Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Druk steeds een stukje bakpapier in een vormpje in de tray en schep deze goed vol. Bestrooi met de kaneelpoeder. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Delen:

Saffraan brood

Gevulde tomaten met pasta en saffraan