Mosselpaella

Mosselpaella

Mosselpaella

  • Bereidingstijd30 min

    Ingredienten

    • 1 kilo mosselen
    • 2 visbouillontabletten
    • 0,10 gram saffraan
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 tomaten (blokjes)
    • 1 gele paprika (reepjes)
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 250 gram paella- of risottorijst
    • 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
    • 1 citroen, in partjes

    Bereiden

    1

    Pak een pan en breng 1 liter water aan de kook.

    2

    Pak een grote (paella) pan (of koekenpan) en verhit je olijfolie. Bak de paprika, knoflook en tomaat omgeveer 3 minuten hierin.

    3

    Voeg je rijst, groenten en het resterende saffraan toe. Schenk nu de helft van je saffraanbouillon toe en laat het geheel rustig koken. Voeg hierna geleidelijk de resterende saffraanbouillon toe.

    4

    Leg de mosselen in je bouillon en voeg naar smaak peper en zout toe. Kook het geheel ongeveer 10 minuten gaar. Alle schelpen moeten dan openstaan. Roer niet tijdens het koken en laat je rijst aan de pan plakken.

    5

    Neem je pan van het vuur en voeg de peterselie en citroen toe, alvorens het opdienen.

    6

    Eet smakelijk!

    Delen:

    Spaanse Paella met Saffraan

    Penne met saffraansaus en stukjes spek