Spaanse Paella met Saffraan

Spaanse Paella met Saffraan

Spaanse Paella met Saffraan

Originele Spaanse Paella wordt altijd met Saffraan gemaakt. Spanjaarden zijn dan ook al jaren grootverbruiker van dit prachtige kruid. In dit recept vindt je dan ook saffraan terug zoals het bedoeld is.

  • Bereidingstijd40 min

    Ingredienten

    • 250 gram chorizo
    • 500 gram kipfilet
    • 500 gram zoetwater reuzengranalen
    • 1 ui
    • 2 rode paprika
    • Tomatenblokjes uit blik 400 gram.
    • 200 gram doperwten
    • Een paar saffraandraadjes twee of drie is genoeg.
    • 500 gram risottorijst
    • Een halve liter kippenbouillon
    • Twee eetlepels olijfolie
    • 4 eidooiers
    • 3 dl room
    • Een mespunt saffraan
    • Kleine ovenschaaltjes
    • Oven
    • Een crème brulée brander

    Bereiden

    1

    Snijdt het vlees in stukken dit mag best grof. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

    2

    Begin met het bakken van de chorizo tot deze lekker knapperig is. Schep de chorizo uit de pan en bak in hetzelfde vet de kipfilet en voeg iets later de garnalen toe.

    3

    Zet het vuur laag en voeg twee eetlepels olijfolie, de ui en paprika toe. In 5 tot 10 minuten wordt het gerecht langzaam aan gaar.

    4

    Voeg nu de tomatenblokjes met het blikvocht, doperwten, saffraan en risottorijst toe. Roer alles tot zo’n 4 minuten door elkaar.

    5

    Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat alles warm worden. Roer regelmatig en laat het gerecht 25 minuten pruttelen.

    6

    Haal het vlees er wel even uit en pel de garnalen.

    7

    Na 25 minuten breng je wat peper en zout aan en pel je de garnalen. Schep de chorizo door de paella en leg de kip en garnalen mooi gegarneerd neer. Verwarm alles nog vijf minuten en je Spaanse paella met saffraan is klaar.

    Delen:

    Saffraan mayonaise

    Mosselpaella