Crème brulée met saffraan

Crème brulée met saffraan

Crème brulée met saffraan

Créme brulée is een heerlijk zoet gerecht wat normaal gesproken met vanillestokjes wordt klaargemaakt. Dit keer wordt er saffraan gemaakt om een unieke zoete honingsmaak toe te voegen.

  • Bereidingstijd1 hr

    Ingredienten

    • 120 gram suiker
    • 200 ml melk
    • 4 eidooiers
    • 3 dl room
    • Een mespunt saffraan
    • Kleine ovenschaaltjes
    • Oven
    • Een crème brulée brander

    Bereiden

    1

    Verwarm de oven voor op 120 graden.

    2

    Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin 200 ml melk met 100 gram suiker en een mespunt saffraan. Roer het goed door elkaar heen zodat de saffraan en de suiker in de melk is opgelost.

    3

    Voeg nu 3 dl room en 4 eierdooiers toe aan het mengsel. Roer dit goed door elkaar heen en verdeel het mengsel over de kleine ovenschaaltjes voor crème brulée.

    4

    Je kan met dit mengsel ongeveer 6 schaaltjes vullen en deze vervolgens in de oven bakken in 45 minuten.

    5

    Laat de schaaltjes afkoelen buiten de oven en verdeel 20 gram suiker over de schaaltjes. Brand deze af met de brander en je Crème brulée met saffraan is klaar. Je zal merken dat dit een nieuwe unieke smaaksensatie geeft.

    Delen:

    Gevulde tomaten met pasta en saffraan

    Saffraan mayonaise