Saffraan mayonaise

Saffraan mayonaise

Saffraan muffins

Créme brulée is een heerlijk zoet gerecht wat normaal gesproken met vanillestokjes wordt klaargemaakt. Dit keer wordt er saffraan gemaakt om een unieke zoete honingsmaak toe te voegen.

Voor het maken van saffraan mayonaise is eigenlijk vrij weinig nodig. Je hebt het snel klaargemaakt en een nieuwe toevoeging gemaakt aan een simpel gerecht.

  • Bereidingstijd15 min

    Ingredienten

    • 120 gram suiker
    • 200 ml melk
    • 4 eidooiers
    • 3 dl room
    • Een mespunt saffraan
    • Kleine ovenschaaltjes
    • Oven
    • Een crème brulée brander

    Bereiden

    1

    Gebruik een vijzel om van de saffraan poeder te maken. Laat dit even weken in een eetlepel sinaasappelsap om de smaak los te maken van de draadjes.

    2

    Meng de sinaasappelsap met de saffraan door de mayonaise heen. Verkruimel vervolgens het gedroogde chilipepertje en haal deze door de maalmolen heen.

    3

    Roer de chilipeper samen met de kerriepoeder door de mayonaise heen voor wat extra smaak.

    4

    Je saffraan mayonaise is nu helemaal klaar om geserveerd te worden bij garnalen of een barbecue.

    Delen:

    Crème brulée met saffraan

    Spaanse Paella met Saffraan