Saffraanbroodjes

Saffraanbroodjes

Saffraanbroodjes

  • Bereidingstijd30 min

    Ingredienten

    • 250 ml volle melk
    • 50 g boter
    • 2 eieren
    • 500 g bloem
    • 0,10 g Safyar saffraan
    • 1 zakje gist
    • 100 g fijne kristalsuiker
    • 150 g gedroogde cranberry's

    Bereiden

    1

    Verwarm de melk in een pan tot een lauwe temperatuur. Haal je pan van het vuur en voeg de gist, saffraan en 20 gram suiker toe. Roer hierna alle door en laat het 10 minuten staan.

    2

    Pak hierna een ruime kom en zeef de bloem hier in. Voeg erna het je eerder bereide mengsel, een beetje zout, een ei, de rest van het suiker en de cranberry’s toe.

    3

    Hierna kneed je met een mixer (met deeghaken) alles tot een mooie deeg. Pak een kom en vet het in met boter. Plaats je deeg in de kom en dek dit af met folie. Laat je deeg ongeveer anderhalf tot 2 uur rijzen.

    4

    Kneed het deeg door en verdeel dit in 12 gelijke porties. Rol met je handel alles uit tot 15 centimeter lang. Maak van elk stukje een letter S. Verspreid alle stukken op een stuk bakpapier op een bakplaar. De alles weer af met folie en laat het nogmaals rijzen. Ditmaal echter 30 minuten!

    5

    Verwarm je de oven voor op 220 °C. Klop het ei los met het water. Verwijder de folie en bestrijk de broodjes met het eimengsel en bak ze in circa 10 minuten gaar en goudbruin.

    6

    Eet smakelijk!

    Delen:

    Oost Indische Briyani met vlees en saffraan

    Saffraanrisotto