Saffraan paella: smaakvol gebruiken in gerechten

Ga je saffraan paella maken? Lekker! En met onze tips zorg je ervoor dat je het smaakvol kunt gebruiken. We leggen je uit hoe je de kruiden op het juiste moment toevoegt en hoeveel je daar eigenlijk van nodig hebt.

En moet je de saffraan nog kopen? Bestel het eenvoudig online, waarmee je bovendien zeker weet dat je kiest voor het fijnste aroma, de sterkste smaak en natuurlijk de mooiste kleur. Aan de saffraan in je paella zal het dan in ieder geval niet liggen.

Hoeveel saffraan moet ik gebruiken?

Ga je saffraan gebruiken in je gerecht, bijvoorbeeld een paella? Het is met kruiden heel belangrijk om dat goed te doseren. Van saffraan heb je bovendien extra snel genoeg, omdat het een sterke smaak afgeeft en er met de kleur voor zorgt dat je paella een bijzonder mooie verschijning wordt.

De meeste mensen gebruiken 1 tot 2 draadjes saffraan per persoon, waarmee je meteen een handige richtlijn hebt. En wil je het liever afwegen? Je hebt al voldoende aan zo’n 0,1 gram, bijvoorbeeld als je voor 4 personen kookt. Dus gebruik je een poeder? Houd de hoeveelheden minimaal, om te voorkomen dat het licht-bittere karakter te overheersend wordt.

Hoe voeg ik de saffraan toe?

Daarnaast is het belangrijk om de saffraan op het juiste moment en op de juiste manier aan de paella toe te voegen. Je kunt de gedroogde saffraan(draadjes) uit onze potjes bijvoorbeeld het best even laten weken in heet water. Doe dat ongeveer 10 minuten, om de geur, smaak en kleurstof zo goed mogelijk los te laten komen.

De saffraan voeg je toe als de overige ingrediënten gebakken zijn. Je voorkomt daarmee dat de smaak en het aroma alsnog verloren zullen gaan. Alternatief kun je de saffraan meteen toevoegen aan de bouillon die je gebruikt, zonder het eerst te laten weken.

Let op: bak de saffraan liever niet mee in de pan. Het kan enkele seconden om de smaak meer los te krijgen, maar dit luistert heel nauw. Je loopt het risico dat de saffraan een te bittere smaak zal krijgen.

Saffraan paella maken

Wil je saffraan paella maken? Met de bovenstaande tips en onderstaande recepten zorg je ervoor dat je voldoende gebruikt en dat je die bovendien op het juiste moment toevoegt. En wil je daarnaast zeker weten dat je kiest voor de beste kwaliteit? Met onze saffraan weet je zeker dat het aan het aroma, de smaak en de mooie kleur van het product in ieder geval niet zal liggen.

Je kunt de saffraan voor de paella eenvoudig online bestellen. Dat kan als de kenmerkende draadjes in een potje, net als in poedervorm om het makkelijker te kunnen doseren. In de beide gevallen kies je voor 100% pure saffraan, die we rechtstreeks importeren uit Iran. Dat doen we bij de beste leveranciers en producenten, waarmee we bovendien al jarenlang samenwerken.

We hebben de saffraan voor jouw paella altijd gewoon op voorraad. Plaats online jouw bestelling, dan gaan wij ermee aan de slag. Zo zorgen wij ervoor dat jij binnenkort heerlijk staat te koken, om een paella op tafel te zetten waarvan het aroma, de smaak en de kleur in ieder geval precies kloppen met het recept.

Saffraan Paella recepten

Spaanse Paella met Saffraan

Spaanse Paella met Saffraan

Spaanse Paella met Saffraan Originele Spaanse Paella wordt altijd met Saffraan gemaakt. Spanjaarden zijn dan ook al jaren grootverbruiker van dit prachtige kruid. In dit recept vind je dan ook saffraan terug zoals het bedoeld is. 250 gram chorizo500 gram kipfilet500...

Mosselpaella

Mosselpaella

Mosselpaella 1 kilo mosselen2 stuks visbouillontabletten0,10 gram saffraan3 eetlepels olijfolie2 stuks tomaten (in blokjes)1 stuks gele paprika (reepjes)2 tenen knoflook, fijngesneden250 gram paella- of risottorijst150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten...

0
    0
    Winkelwagen
    Winkelwagen is leegTerug naar de winkel
      Bereken verzending