
Saffraan Banaan Cake
Een heerlijke cake met een verrassing van binnen!
Ingrediënten
- 250 gram boekweitmeel
- 150 gram hazelnootmeel
- 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 3 stuks bananen
- 2 eetlepels suiker of Stevia sweet Xtra
- 0,20 gram saffraan
- 7 eetlepels poedersuiker
- 300 ml water
- 200 ml melk of andere melkvervanging
- 1 handje moerbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de saffraan in een kom met 300 ml water en laat het rusten.
- Vet een middenmaat vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier.
- Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een smeuïge massa.
- Stort de massa in de vorm en verdeel.
- Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake zeer goed afkoelen.
- Maak een stevig glazuur door steeds kleine beetjes melk door de poedersuiker te roeren. Besmeer de goed afgekoelde cake met het glazuur. Bestrooi met moerbeien.