
Saffraan brood
Ingrediënten
- 200 gram boekweitmeel
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram pompoenpitten
- 1,5 eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 3 stuks verse eieren
- 1 stuk grote banaan
- 2 eetlepels stevia sweet Xtra of suiker
- 1 eetlepel fiberfin of psyllium
- 0,10 gram saffraan
Instructies
- Voeg circa 6-8 saffraandraadjes in een glazen literfles die je goed kunt afsluiten, bijvoorbeeld een melkfles.
- Vul deze met water, en voeg hieraan 5/6 druppels stevia ( ik heb de naturel gebruikt) toe, draai de dop stevig dicht en schud flink.
- Het water zal al direct geel verkleuren.
- Zet de fles in de koelkast en gebruik het verder op als een heerlijke gezonde drank!
- Zo maak je hetVerwarm de oven voor op 175 graden.Vet een middelmaat vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier.
- Voeg alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een glad beslag.
- Stort de massa in de vorm. Tik de vorm op het werkblad enkele keren goed aan zodat alles goed wordt verdeeld.
- Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren.Laat afkoelen.