
Saffraan muffins
Ingrediënten
- 3 stuks bananen
- 200 gram zonnebloempitten
- 100 gram boekweitmeel
- 80 gram amandelmeel
- 85 gram lijnzaad
- 10 gram sesamzaad
- 2 eetlepels stevia sweet Xtra
- 0,10 gram saffraan
- 150 ml haver of melk
- 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
Instructies
- Doe de saffraan draadjes of saffraanpoeder in een kommetje en voeg daar twee eetlepels water aan toe. Roer kort door en laat dit vijf minuten staan.Je starter is nu klaar voor gebruik!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffintray klaar. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukjes.
- Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Druk steeds een stukje bakpapier in een vormpje in de tray en schep deze goed vol. Bestrooi met de kaneelpoeder.
- Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.