Over ons

 

Saffraan.nl is al jaren de saffraan specialist van Nederland. Bij het importeren van het koningsspecerij uit het oude Perzië komt helaas veel slechte kwaliteit saffraan voor. Als specialist op het gebied van dit specerij doen we al ruim twaalf jaar ons best om de hoogste kwaliteit saffraan naar Nederland te halen.

We zijn begonnen met het importeren van saffraan door onze passie voor dit specerij. Uit eigen ervaring krijgt u al snel te maken met slechte kwaliteit saffraan. De kwaliteit van saffraan merkt u direct bij het klaarmaken van uw gerechten. Het gerecht behaald lang niet de smaaksensatie die u gewend bent. De smaak kan zelfs heel anders zijn als u een slechte kwaliteit saffraan importeert. U kan zelf ook de kwaliteit van het specerij direct zien na de levering van uw eigen specerijen. Hoge kwaliteit saffraan is dieprood van kleur en bevat zo weinig mogelijk geel. Bij slechte kwaliteit saffraan komt u veel gele stengels tegen. Een kleur die u absoluut niet wilt tegenkomen bij het aanschaffen van uw eigen saffraan.

Iran is de grootste producent van saffraan en Saffraan.nl is hier zelf naartoe gegaan om een selectie van telers te maken. Alleen de beste telers zijn door de strenge selectie gekomen om saffraan te leveren voor in onze webshop. Door met directe lijnen te werken heeft u altijd de hoogste kwaliteit saffraan in huis. Wij werken niet met tussenpersonen, maar zijn zelf de importeur van dit unieke specerij. Door onze passie voor saffraan zijn we verder gegaan dan alle andere importeurs. Er zijn er weinig met directe lijnen en de meeste kopen het specerij in bij de groothandel. De groothandel is vaak geen specialist in het specerij saffraan en heeft hierdoor geen enkel idee wat de kwaliteit moet zijn. Saffraan.nl weet dankzij de directe lijnen met telers precies waar je saffraan het beste vandaan kan halen. De specerijen worden rechtstreeks van de producent meegenomen uit Iran en gecontroleerd op de hoogste kwaliteit.

Dankzij onze korte lijnen kunnen we snel aan de hoogste kwaliteit komen. We controleren dan ook altijd direct de kwaliteit voordat we de saffraan bij onze klanten bezorgen. De saffraan wordt gecontroleerd op kleur, smaak en bewerking. Voor saffraan is het belangrijk dat alles met de hand verwerkt wordt. Zowel het plukken als het drogen van saffraan dient met de hand te gebeuren om de optimale kwaliteit te bereiken. Er zijn wel al een paar telers in Iran waar het specerij met machines geteeld wordt. Dit verschil merkt u direct in de kwaliteit van het specerij. Wij zien er dan ook altijd op toe dat het telen met de hand gebeurd zodat u de hoogste kwaliteit saffraan in huis heeft. Tijdens het telingsproces brengen we dan ook regelmatig zelf een bezoek aan Iran om hierop toe te zien. We weten zo als specialist in Saffraan als geen ander welke kwaliteit u in huis haalt.

Als u opzoek bent naar de saffraan specialist van Nederland dan komt u al snel uit bij Saffraan.nl: Dé specialist in het leveren van saffraan!

Wij wensen u veel kookplezier!