
Saffraan risotto
Risotto met saffraan
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 0,25 gram saffraan
- 75 ml droge witte wijn
- 50 gram grano padano geraspte kaas
- 0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram boter
- 1 stuk grote ui
- 350 gram risottorijst
Instructies
- Verwarm je bouillon en roer de saffraandraadjes (of gemalen saffraan) erdoorheen. Verhit in een pan 2 eetlepels olie. Snijd de ui in stukken en roer dit erdoorheen.
- Bakt de ui 5 minuten op een lage temperatuur. Meng de gebakken ui met rijst. Schenk er wijn bij en laat het verdampen.
- Schenk een kwart van de bouillon door de rest en laat dit rustig, roerend, koken. Als het bouillon verdampt is doe je er bouillon bij totdat de risotto beetgaar is (25 minuten).
- Kneed het deeg door en verdeel dit in 12 gelijke porties. Rol met je handel alles uit tot 15 centimeter lang. Maak van elk stukje een letter S. Verspreid alle stukken op een stuk bakpapier op een bakplaat. De alles weer af met folie en laat het nogmaals rijzen. Ditmaal echter 30 minuten!
- Roer de grano padano kaas erdoorheen.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Bij opdienen van de borden met risotto doe je een klontje boter erop, zodat dit heerlijk smelt.Eet smakelijk!