
Saffraan taart
Een heerlijke verrassende taart met mooie ingrediënten!
Ingrediënten
- 0,20 gram saffraan
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram pompoenpitten
- 200 gram boekweitmeel
- 50 gram lijnzaad
- 1 stuks biologische citroen
- 3 stuks bananen
- 1 stuk appel (gewassen en in de schil gelaten, in stukken)
- 1 stuk perzik (gewassen en in de schil gelaten, in stukken (pit verwijderen)
- 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 2 eetlepels suiker of Stevia sweet Xtra
- 200 ml melk of andere melkvervanging
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een grote ronde hoge springvorm ( 26 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
- Doe de saffraan in 200 ml koud water in een fles en schud.
- Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een smerige massa en voeg het saffraanwater toe.
- Stort in de vorm en verdeel.
- Maal alle ingrediënten voor de topping in de keukenmachine tot een vloeibare massa en schenk over de massa in de taart.
- Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren.
- Laat GOED afkoelen.Klop de slagroom met de Stevia stijf of suiker en vul een spuitzak met de slagroom. Spuit de buitenste rand van de taart met de slagroom. Bestrooi met de gojibessen en kokossnippers en bepoeder met cacaopoeder.