Saffraanrisotto

Saffraanrisotto

Risotto met saffraan
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter kippenbouillon
  • 0,25 gram saffraan
  • 75 ml droge witte wijn
  • 50 gram grano padano geraspte kaas
  • 0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram boter
  • 1 stuk grote ui
  • 350 gram risottorijst

Instructies
 

  • Verwarm je bouillon en roer de saffraandraadjes (of gemalen saffraan) erdoorheen. Verhit in een pan 2 eetlepels olie. Snijd de ui in stukken en roer dit erdoorheen.
  • Bakt de ui 5 minuten op een lage temperatuur. Meng de gebakken ui met rijst. Schenk er wijn bij en laat het verdampen.
  • Schenk een kwart van de bouillon door de rest en laat dit rustig, roerend, koken. Als het bouillon verdampt is doe je er bouillon bij totdat de risotto beetgaar is (25 minuten).
  • Kneed het deeg door en verdeel dit in 12 gelijke porties. Rol met je handel alles uit tot 15 centimeter lang. Maak van elk stukje een letter S. Verspreid alle stukken op een stuk bakpapier op een bakplaat. De alles weer af met folie en laat het nogmaals rijzen. Ditmaal echter 30 minuten!
  • Roer de grano padano kaas erdoorheen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bij opdienen van de borden met risotto doe je een klontje boter erop, zodat dit heerlijk smelt.
    Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
1
  • Artikel toegevoegd aan winkelwagen
1
Winkelwagen
Nog 12,05 voor gratis verzending!
Saffraan Safyar 1 gram vooraanzicht
7,95
    Bereken verzending
    De verzendopties worden bij het afrekenen bijgewerkt.